maandag 29 november 2010

volt!

Voor de mensen die niet facebooken, maar wel blogs lezen, we zoeken nog leden die morgenavond 30-11 tot in Haacht kunnen komen om te stikselen, en ondertussen te worden gefilmd en geïnterviewd door Volt, hopelijk door Kobe himself ;-)!
Meer info, mail maar naar info at veryvixi dot be, of reageer mee op onze facebookgroep!

zondag 28 november 2010

Babybezoek Zanne

De eerste Stiksel-baby is een feit! En daarmee gingen wij met een kleine delegatie "ten huize Zanne". Een gedetailleerd verslag lees je hier.





dinsdag 23 november 2010

december komt er ook weer aan!

Ik vind dat je vooral door deze stikselbijeenkomsten merkt dat de maanden nogal vliegen.


December komt er met rasse schreden aan!


Wat mee te brengen voor deze keer?


Indien je graag bloemetjes wil haken, Tistemie ging deze keer zorgen voor een uitgeschreven tutorial, en uiteraard ook even demonstreren, dus ik neem mijn haakpen mee :-)


En dan is er natuurlijk voor de naaisters ook een projectje.


Ik heb er enkel foto's van, voor de juiste benodigdheden komt er nog een postje aan.

Tot binnen twee weken!

donderdag 11 november 2010

Van een ritstasje en een stempel

Deze editie van 't Stiksel was een groot succes. Er waren meer dan 30 enthousiastelingen en het Sint-Kwintenshuis was overvol. Overal naaimachines en een drukte van jewelste. Natuurlijk had ik ook m'n fototoestelletje mee maar zonder geheugenkaart lukt dat niet echt. Gelukkig was er Miss Patee die mij aan wat mooie plaatjes kon helpen. Ikzelf leerde weer een aantal nieuwe gezichten bij enkele blogs kennen. Maar er zijn toch ook nog wel een aantal personen onbekend gebleven en misschien is het toch een goed idee om eens een kennismakingsronde te doen. Op FaceBook werd al geopperd om een op café te gaan haken, breien of punniken.

Terug naar de avond..... Allereerst gaf Vicky een leuke demo over het maken van stempels en iedereen raakte enthousiast, volgens mij is dat een prima cadeautje voor de feestdagen. Gijs kreeg een prinselijke stempel.
Sofie zette de theorie onmiddellijk om in praktijk en maakte alvast een kerstboomstempel.

Verder had Kir de uitgebreide uitleg van Miss Stik voor het maken van ritstasjes uitgeprint en die werden dan ook door velen geproduceerd. Zelf Liselotte, die niet aanwezig kon zijn, ging 's avond in haar eigen huis aan de slag met deze handleidingen en stuurde een foto door van haar tasjes (linksonder).
Zulke toffe! Ook weer een leuk kado idee.

Naast stempelen en ritstasjes maken werd er heel wat afgehaakt zo her en der: grannysquares en roosjes waren favoriet. Er werden nieuwe sokken op de pen gezet en anderen werkten verder aan meegebrachte projecten.

Op voorhand werd iedereen al nieuwsgierig gemaakt: er zou iemand geweldig nieuws te melden hebben. De avond zelf bleek dat er niet één, maar drie leden iets hadden aan te kondigen. Tjorven, Annelies en Ilse nogmaals proficiat met jullie zwangerschap. De mama's in spé begonnen alvast aan hun babyuitzet te naaien.


Kortom naast een leuke avond was 'ie' ook nog eens heel erg productief: Er werden ingewikkelde patronen ontcijferd en de inspiratie hing in de lucht.

Er liggen nog allerlei nieuwe uitdagingen op ons te wachten en we beginnen met de editie December die natuurlijk in het kader van 'feest' komt te staan.

Iemand al ideeën??

(met dank aan Ester voor het verslag)