donderdag 27 september 2012

Babyborrel 1.0

“24 september is er een speciaal Stiksel”, zo kondigde Kir het aan op Facebook.
Even later volgde een mailtje met meer info: er zou een heuse babyborrel komen.
Want...creatief zijn ... sommigen nemen het wel erg letterlijk op. Zij maken niet alleen broekjes, dekentjes of boekentassen, maar maken ook heuse baby's. Een babyborrel dus, om Briek, Mattia, Fien, Bas, Lieselot en Nayeli te vieren.

Om 19u begon het Stiksel en werden naaimachines en haaknaalden in gang gezet. Stilletjes aan kwamen ook de mama's toe, babytjes vers in bed. Even later riep Riet van START en hupla, daar ging de troep vrouwen richting babyborrel-zaaltje.
Er waren drankjes, er was advocaat en slagroom, er was chocomousse met frambozen, er waren wondermooie gepersonaliseerde cupcakes, snoepjes, suikerbonen en kaasmuffins, er waren cakejes en zachte wafels.
Vijf verse baby's bleven thuis; sommigen wegens “al in bed”, anderen wegens “moeilijke avondmomentjes”. Eén baby kwam mee feesten. Zo'n klein lief minimensje, omsingeld door veel armen om te knuffelen en schouders om tegen te kruipen en stemmen die zachtjes liedjes zingen.
En dan waren er cadeautjes voor de baby'tjes. Stuk voor stuk unieke, handgemaakte cadeautjes.
Ik kan zonder overdrijven zeggen dat mijn zoontje een hele babyuitzet rijker is geworden (ha, ja, want uw verslaggever was bij de gelukzakken!). Er zijn zo van die dingen waar geen woorden voor zijn en momenten waarop je niet weet hoe je kan uitleggen hoe fijn iets is. Wel, dit was zeker zo'n moment! Merci, lieve mede-leden, merci!


Geen heel erg productieve avond dus (hoewel ik een snelle en dappere enkeling een heel pennenzakje in elkaar zag knutselen), maar wel een supergezellige avond!

Voor herhaling vatbaar dus! En dat het herhaald kan worden is wel duidelijk, met één babytje dat heel binnenkort verwacht wordt, 2 baby'tjes onderweg en wie weet... Babbyborrel 2.0 ergens in april volgend jaar?

Verslag van Sofie (mama van Bas)
Fotograaf van dienst: Kathleen


Nog meer lezen?

dinsdag 25 september 2012

Leuvens Stiksel's got talent VRIJE TOEGANG

En jij zit op de eerste rij!
Twee keer per maand vult het Sint-Kwintenshuis in Leuven zich met een bende creatievelingen. Sommige doen nog een tikje meer met hun talent en hebben er een plezant winkeltje mee opgezet of bundelen hun creatieve invallen in een heus boek. Dat zijn er intussen zoveel en zo'n verschillende dat we er een eigen minimarkt mee kunnen vullen. En dat doen we!

Op 9 oktober houden we opendeur, die dag is iedereen welkom op onze vaste stek! Ons verzameld talent zie je dan aan de slag in volgende kraampjes:


- Sanne en Riet signeren 'Zo Geknipt!'
- Lieselot stalt haar stoffen uit: Bambiblauw present!
- Kathleen brengt alles mee wat je kan bewonderen op Fanny&Laura
- Lynn stalt haar originele Tistemie creations uit
- Tilda showt haar winterse Octopoes collectie
- Jozefien pakt uit met haar Kusmus maaksels met hart en hand
- Iris brengt haar wol en zelfgehaakte accessoires van Misjoef mee
- Anne en Nicky verkopen zelfgemaakte quilts en tassen


Tussen 19u30 en 22u00 ben je welkom in Leuven. Om een beetje in te schatten hoeveel volk we over de vloer krijgen, duid je even aan op facebook of je komt? Dat is geen officiële inschrijving noch verplichting om te komen, maar het geeft ons wel een idee of ons stulpje jullie interesse aankan.


Tot dan?