woensdag 4 januari 2012

De laatste maand van 2011

6 december 2011
auteur: Dorinda
fotograaf: EloleoHet was enkele maanden geleden dat ik nog eens naar het Stiksel kon komen, leuk om iedereen zo bezig te zien. Vrolijke stofjes, blinkende toile cirée in zomerkleuren, flinke pinguïns alom en ook de Sint bezorgde ons een zoetigheid.


Er werd heel veel gekletst maar ook enorm hard gewerkt, het vertrouwde geluid van de naaimachines was nooit lang weg.

Jill maakte haar intree in het stiksel en Kir verkocht schattige kaarten voor Van Katoen. Trouwens, in de voorste kamer draaide alles rond Van Katoen: stofjes knippen, strijken en sorteren, alles voor het goede doel.

De andere stiksters, haaksters en breisters hielden zich ook goed bezig. Schattige huisjes, een dekentje voor koude winteravonden, Supersmurf of een boxershort voor de vriend: geen idee is te gek voor de enthousiastelingen van het Stiksel.


Maar vooral: het was weer erg creatief gezellig!

19 december 2011
auteur: Kir
fotograaf: Verbeelding


Het allerlaatste Stiksel van het jaar onzes heeren 2011. We sloten dit jaar in schoonheid af met een kleine stoffenveiling. Een deel van de opbrengst werd aan het goede doel geschonken. Dat de dames van het Stiksel een groot hart hebben, dat wisten we al langer, natuurlijk.

Er werden stoffen uitgestald:

Om vervolgens op vakkundige wijze geshowd te worden door onze lieftallige assistente:

en dan kon het bieden beginnen, nadat de stofjes nog een laatste keer gekeurd werden:

Maar het Leuvens Stiksel zou het Leuvens Stiksel niet zijn als er ook niet werd gestikt:


En tot slot: Secret Valentine komt er weer aan! Dus boodschap aan al onze leden: hou facebook in de gaten, want binnenkort kan je je weer opgeven voor de meest romantische en gezellige gebeurtenis van het jaar! Maar eerst spelen we fabriekje.

Geen opmerkingen: