woensdag 1 februari 2012

Boodschappentassen: the sequel.


"Maar op de band liggen nog heel wat losse onderdelen te wachten op een volgende werkdag. Be there! … en wordt vervolgd…"

Zo eindigde het verslagje van Geraldine over ons fabriekje, drie weken geleden. We waren toen zo goed op dreef, dat we Kir smeekten om een vervolg. Al die half geassembleerde zakken moesten immers ook nog afgeraken en met enige activiteit die het samenhorigheidsgevoel versterkt, gaat dat eens zo snel. Maar Kir zou Kir niet zijn, als ze niet met een ander idee op de proppen kwam. In plaats van fabriekje ofte lopende band, deden we deze keer van wedstrijdje.

De opzet: 2 teams (elk 2 overlockers, 2 naaisters en nog wat manusjes-van-alles rijk), elk in het bezit van 17 voor de helft afgewerkte tassen en een scorebord, dat om ter snelst op 17 moest staan. De planning was vooraf meegedeeld: tot kwart voor 8 tijd om de boel te installeren, vanaf kwart voor 8 mochten de strijkijzers aangezet worden en mocht er gediscussieerd worden over wat onze "tactiek" zou worden en om 20.00 uur werd het startschot gegeven.

Het resultaat was alweer een meer dan gezellige bedrijvigheid. En die bedrijvigheid werd professioneel opgenomen op band.
Klankband, dat is.
Huh?

Het was ons (gelukkig - ondergetekende zou wel eens durven gaan lopen) op voorhand meegedeeld door Riet: "schrik niet als er opeens een microfoon onder je neus geduwd wordt, we krijgen bezoek van Radio 2".
De reportage - het resultaat van mooi knip- en plakwerk - werd gisteren uitgezonden in Middagpost op Radio 2 Vlaams-Brabant, maar kan door elke wereldburger nabeluisterd worden via onderstaand geluidsfragment.



Oh, u wil weten welk team won?
Team 1, met een piepkleine voorsprong. Maar team 2 liet zich dat niet aan het hart komen. Het was immers het eindresultaat dat van belang was. Met nog 3 tassen erbij die niet eerlijk verdeeld konden worden om deel uit te maken van het wedstrijddeel, stond de eindstand van vanavond op 37 tassen.

Moet ik het u nog vertellen? Van Katoen zit in ons ♥.

Onderstaande reactie die de ouders van Annick bij ons vorig blogbericht nalieten, is echt hartverwarmend:

"Beste Tassen-stiksters,


Mijn schoonzus hoorde deze morgen op Radio2 dat er iets gezegd ging worden over Annick For Kenya en Van Katoen. Zij verwittigde onze thuisblokkende zoon en die nam de reportage op via de Telenet digicorder. We hebben het net beluisterd. Wij hebben echt spijt dat we er gisteren niet bij waren. GEWELDIG! Jullie hebben ons diep ontroerd met jullie aanstekelijk enthousiasme en jullie grote inzet. De superlatieven die hierboven gebruikt worden zijn niet overdreven. Girl Power! Hopelijk zien we mekaar in Gent op 14/4!
Groetjes,
Martine en Eddy Van Uytsel (mama & papa Annick) "


Verslag van Missy N

4 opmerkingen:

Flexje zei

Hop hop hop!!! eindelijk kon ik het fragmentje beluisteren... :)
Heerlijk!

joppe zei

Super, het was alsof je erbij was. Die stemmen zo herkenbaar!

De Zuster Van zei

Zo leuk om eens te kunnen meeluisteren naar al dat geStiksel en in het bijzonder naar die geweldige, unieke stem van Kir!

Anoniem zei

Jaaa :-) Kir, Riet... allemaal zo herkenbaar!
Ik heb hier met de glimlach geluisterd, kon me de competitiviteit zo voorstellen.
Dat was duidelijk een heel fijne avond!
Tot de volgende maakdag en way to go... 37 tassen op één avond... woehoew!
Annick