donderdag 11 november 2010

Van een ritstasje en een stempel

Deze editie van 't Stiksel was een groot succes. Er waren meer dan 30 enthousiastelingen en het Sint-Kwintenshuis was overvol. Overal naaimachines en een drukte van jewelste. Natuurlijk had ik ook m'n fototoestelletje mee maar zonder geheugenkaart lukt dat niet echt. Gelukkig was er Miss Patee die mij aan wat mooie plaatjes kon helpen. Ikzelf leerde weer een aantal nieuwe gezichten bij enkele blogs kennen. Maar er zijn toch ook nog wel een aantal personen onbekend gebleven en misschien is het toch een goed idee om eens een kennismakingsronde te doen. Op FaceBook werd al geopperd om een op café te gaan haken, breien of punniken.

Terug naar de avond..... Allereerst gaf Vicky een leuke demo over het maken van stempels en iedereen raakte enthousiast, volgens mij is dat een prima cadeautje voor de feestdagen. Gijs kreeg een prinselijke stempel.
Sofie zette de theorie onmiddellijk om in praktijk en maakte alvast een kerstboomstempel.

Verder had Kir de uitgebreide uitleg van Miss Stik voor het maken van ritstasjes uitgeprint en die werden dan ook door velen geproduceerd. Zelf Liselotte, die niet aanwezig kon zijn, ging 's avond in haar eigen huis aan de slag met deze handleidingen en stuurde een foto door van haar tasjes (linksonder).
Zulke toffe! Ook weer een leuk kado idee.

Naast stempelen en ritstasjes maken werd er heel wat afgehaakt zo her en der: grannysquares en roosjes waren favoriet. Er werden nieuwe sokken op de pen gezet en anderen werkten verder aan meegebrachte projecten.

Op voorhand werd iedereen al nieuwsgierig gemaakt: er zou iemand geweldig nieuws te melden hebben. De avond zelf bleek dat er niet één, maar drie leden iets hadden aan te kondigen. Tjorven, Annelies en Ilse nogmaals proficiat met jullie zwangerschap. De mama's in spé begonnen alvast aan hun babyuitzet te naaien.


Kortom naast een leuke avond was 'ie' ook nog eens heel erg productief: Er werden ingewikkelde patronen ontcijferd en de inspiratie hing in de lucht.

Er liggen nog allerlei nieuwe uitdagingen op ons te wachten en we beginnen met de editie December die natuurlijk in het kader van 'feest' komt te staan.

Iemand al ideeën??

(met dank aan Ester voor het verslag)

5 opmerkingen:

mama saartje zei

een stoffen kerstboompje maken? Ik heb een patroontje dat volgens mij makkelijk te maken is op een avondje.Of feestelijke placemats?

De Zuster Van zei

Welke dame in het rood verbergt zich daar? Of is ze iets aan het passen?

Poppedijne zei

Zowel voor een placemat of een kerstboompje heb ik wel patroontjes indien gewenst. Het was inderdaad een leuke avond.

Kathleen zei

Misschien is iets als vilten kerstboomversieringen wel een leuk idee voor de volgende keer.

Trinette zei

Ik heb vorig jaar een slinger gemaakt met kleine stoffen kerstboompjes om voor het raam te hangen. Kan misschien een ideetje zijn?