woensdag 16 februari 2011

Het Leuvens Stiksel: Secret Valentine Edition

Afgelopen maandag was het dan zover... De dag van de verliefden a.k.a. Valentijn!
Ik heb een zwaar vermoeden dat enorm naar deze datum uitgekeken werd onder de leden, want eindelijk konden de Secret Valentine cadeautjes uitgedeeld worden.
De bedoeling van dit event (een beetje gebaseerd op Secret Santa) was om elkaar wat beter te leren kennen, we zijn ondertussen al met 70 leden en dat maakt het niet makkelijk om bij elke naam een beeld of blog te plakken. Uiteindelijk waren er zesenveertig enthousiastelingen die besloten deel te nemen.Alle deelnemers vulden een vragenlijst in. Vervolgens kreeg iedereen een slachtoffer toegewezen waarvoor ze een cadeautje van om en bij de vijf euro moesten maken. Sommige van onze leden slopen regelmatig eens naar het kleinere zaaltje... Daar werden namelijk alle cadeautjes voor de Secret Valentine verzameld. Ze waren allemaal even mooi, even kleurrijk, even origineel en allemaal handmade.

Op onze Facebook groep ging het geregeld over de cadeautjes die zouden gemaakt worden, de stress die na jaren Valentijnloos door het leven te gaan weer de kop op stak: inspiratie vinden, de deadline die steeds dichter kwam, mensen die hun logica verloren, stress of het wel voldoende was, ...

Ieder pakje was voorzien van een kaartje met daarop drie eigenschappen van het slachtoffer in kwestie. Om negen uur verzamelden we allemaal rond de grote tafel en toen begon de zoektocht naar het pakje! Iedereen moest op zoek gaan naar het pakje waarvan je dacht dat het voor jou bestemd was. Hier en daar werd er voorzichtig gegokt en anderen kozen resoluut voor het juiste cadeautje.

Kortom: het werd een editie die door velen gesmaakt werd en best nog eens mag herhaald worden!

Maar natuurlijk werd er ook genaaid, gehaakt en gebreid.
De zoemende machines waren in de minderheid, maar hier en daar zaten er toch enkele dames vlijtig achter hun machine.
De haaksters en breisters daartegen waren in de meerderheid. En volgende maand zijn we in de weer met schaar en strijkijzer, lang leve de flockfolie.

4 opmerkingen:

Leen zei

Wat zalig gezellig ziet het daaruit seg! En wat een pareltjes onder de kadootjes, leuk!

Julie zei

Hey,

Wat een leuke site! Wat moet je doen om je in te schrijven in de club en waar is dit dan juist in Leuven? Moet je ook inschrijvingsgeld enzo betalen?? Laten jullie me iets weten, het ziet er echt gezellig uit!
groetjes
Julie

Kir zei

@julie: jammer genoeg zit deze leuke club volzet, maar er worden stappen ondernomen om een tweede naaiclub in het Leuvens te starten. Mail je gegevens door naar creakir @ gmail .com en ik zorg ervoor dat ze jou op de hoogte houden.

Elizabeth zei

Wat een gezellige boel bij jullie.. Leuven is alleen zo ver van Zwolle ;-)