woensdag 6 oktober 2010

De ver-half-jaardag editie

Eerst en vooral: hoera! Het Leuvens Stiksel bestaat zes maanden! Al zes keer zijn we samen gekomen om te naaien, te breien, te haken, te babbelen en om ervaringen en patronen uit te wisselen. De groep wordt steeds groter en groter en er zijn iedere keer weer nieuwe gezichten die vol enthousiasme komen meedoen. Over enkele maanden bestaan we een jaar en dat gaan we uiteraard uitgebreid vieren. Er werden al wat wilde plannen gesmeed onder de organisatoren Vicky en Kir.

Voor het eerst sinds het begin van Het Leuvens Stiksel werd er ijverig gewerkt. De bloemenbroche van Madame Zsa Zsa was uitgekozen als project van de avond. Een heel groot deel van de aanwezige dames begonnen er vol goede moed aan onder leiding van Vicky en tegen het einde van de avond lieten steeds meer van hen trots een prachtige broche zien. Volgens mij was het de eerste keer in de geschiedenis van Het Stiksel dat er zoveel dames naar huis zijn gegaan met een afgewerkt naaisel. Zo'n productiviteit! Man! Straks gaan we onze naam ook nog moeten veranderen in "IJverige wijven". ;) Wie zijn maaksel wil delen op deze blog, geef even een gil of stuur een mailtje en dan gooien we je foto's online. En vergeet zeker je foto ook niet toe te voegen aan de Flickr groep van Madame Zsa Zsa.

Vicky liet, zoals beloofd, zien hoe je een blinde rits inzet, iets wat voor velen onder ons nog steeds een mysterie was. Dankzij de heldere uitleg van Vicky en het feit dat ze het voordeed, werd het allemaal plots wat duidelijker. Ik besloot wat notities te nemen (mezelf kennende met mijn geheugen dat op niet veel trekt) en ga die uiteraard hier ook nog eens zetten in de vorm van een blogpost/tutorial. Die volgt later nog.

En tot slot kregen we ook nog aangenaam bezoek over de vloer. Riet besloot even binnen te springen met haar kersverse dochtertje Zanne. Met veel "ooh's" en "aah's" werden ze onthaald. Zanne trok zich niet al te veel aan van al het getetter van de dames rondom zich en bleef rustig in de armen van haar mama liggen (en ook even die van Kir). Met andere woorden, de kleine meid heeft zich gedragen en mag nog komen.

Tegen volgende keer zoeken we nog een leuk projectje omdat we niet altijd Madame Zsa Zsa broches kunnen maken. Dus wie voorstellen heeft, laat ze gerust achter in de commentaren. Wie zin heeft om zelf even een korte workshop te geven, zoals Vicky over de blinde rits deed, mag ook altijd even iets laten weten.

Foto's van de avond volgen hopelijk nog, want ik denk dat sommige kritische geesten fotografisch bewijs nodig hebben van onze productiviteit. ;)

6 opmerkingen:

Ester zei

Inderdaad ik wil bewijzen!! En ik vond het vreselijk dat mijn planning mij zo in de steek liet die avond. Nu moet ik op mijzelf een ZsaZsa-broche maken, veel minder gezellig ook :(

Nele zei

Amai, proficiat met jullie half-verjaardag!
Dat betekent een half klapje in mijn handen, een halve kaars en een hi hi hoe!

mama saartje zei

ik vermoed dat ik vandaag op het stoffenspektakel al 1 versgemaakt broche heb mogen bewonderen... Ben alleen niet zeker wie het was. Met een 'stroken-handtas' ?

Poppedijne zei

Jammer dat Halloween tegen dan al voorbij is. Ik heb nog een leuk modelletje van een vinger speldenkussen dat ook door de kinderen als vingerpopje graag gebruikt wordt en een ander eenvoudig modelletje van een speldenkussen dat of een muisje of een aardbei kan zijn. Het is ook geschikt als kattenspeelgoedje.Beiden zijn in tien minuten te maken.

Anoniem zei

@ mama saartje: dat was ik! Je had iets moeten komen zeggen!!

mama saartje zei

vixi: volgende keer... volgende keer... Of ik maak gewoon zelf een zsazsa-bloem, en dan herkent ook iedereen mij :-)