donderdag 27 januari 2011

De eerste maandageditie

Voor de eerste keer kwam Het Leuvens Stiksel samen op maandag. Die tweede samenkomst in de maand bleek alvast een succes te zijn. Er waren weer een paar nieuwe gezichten die nooit op dinsdag konden, maar nu eindelijk een keertje aanwezig konden zijn. Gelukkig waren er weer naamstickers. Altijd handig om er achter te komen wie wie is.

Een hele hoop haaksters ging aan de slag met de tutorial voor een hartjesslinger die Lila had gevonden. Hier en daar werden ook wat breinaalden bovengehaald en vielen er wat steken. Gelukkig is er altijd iemand in de buurt die kan helpen en anders is het, helaas, alles uithalen en opnieuw beginnen.


Tinne trakteerde voor hun verjaardag met overheerlijke chocolade-cake-balletjes waarvoor ze zeker het recept moet delen. Er werd nogal gesmuld! En onze vuile chocoladevingers konden we afvegen aan de servetten die Lila mee had als haar traktatie voor haar verjaardag.
Eindelijk werd Mararangi verlost uit haar geworstel met haar zsazsagileke nu dat Vicky én Eloleo er waren om haar te helpen met haar probleem.

Voor de rest werd er zoals gewoonlijk ook wel wat genaaid. Er werden kinderkleedjes gemaakt, piramidezakjes, schattige broekjes, stoere jongenshemdjes, biais zakjes zonder biais en prachtige quilts. Daarnaast was er ook nog plaats voor wat gestempel en zo hielden alle dames zich bezig. Ik zou willen schrijven "in rust en stilte", maar dat was absoluut niet het geval. Hoewel we duidelijk met minder aanwezigen waren dan de vorige keer was de ruimte gevuld met behoorlijk wat gekakel en ik denk dat we qua decibels zeker niet moesten onderdoen voor de vorige samenkomst.

Deze keer moeten we niet meer lang wachten tot het volgende Leuvens Stiksel. Volgende week dinsdag is het al weer de eerste dinsdag van de maand en dan komen we opnieuw samen in het Sint Kwintenshuis.

(met dank aan Kathleen "verbeelding" voor het verslag)

3 opmerkingen:

de stikdoos zei

Allemaal goed gewerkt precies, het is al bijna terug dinsdag. ik kijk er al naar uit.

Maaike zei

Wat leuk om te zien dat er zoveel vrouwen hartjes hebben kunnen haken m.b.v. mijn tutorial! Voel me vereerd! Lieve groet, Maaike

Marjo zei

Lijkt me een gezellige bende daar bij jullie !
Ik ga jullie volgen .....