woensdag 12 januari 2011

De Leuvense piramide

Eloleo was zo vriendelijk om de handleiding uit te schrijven en de leden waren duidelijk heel enthousiast over deze piramidetasjes, want ze kwamen in grote getale met naaimachines opdagen. Met 35 aanwezigen was het natuurlijk wel een beetje passen en meten om allemaal een goed plekje te vinden. Om nog niet te spreken van de wirwar van stekkers, draden en pedalen (waarom gaat mijn naaimachine plots naaien? Oh, mijn buurvrouw heeft per ongeluk het verkeerde pedaal ).


Gelukkig waren er de nieuwe naam-stickers, dat is een vooruitgang al blijft het moeilijk om namen, blogs en gezichten met elkaar te combineren (voor mij dan toch). Ook deze keer waren er weer een paar nieuwe gezichten bij en we hopen dat ze zich snel thuis voelden.

Er werd weer heel wat uitgewisseld zoals: patronen, cadeautjes (zo een prachtige theepot willen we allemaal, Nicky) , stoffen (Octopoes en Kathleen 'Verbeelding' waren zo aardig geweest om in 'bulk' stoffen aan te kopen voor enkelen) en gigantische zakken vulling van bij het Pandafabriekske.
Intussen worstelde Mararangi met haar zsazsagileke en jammer genoeg wist niemand daar raad mee, Very Vixy en haar goede raad werden duidelijk gemist.


Intussen ontstonden er vele mooie dingen. Want het lijkt nu een beetje alsof we niks hebben gedaan maar niets is minder waar. De piramidetasjes leverden zo her en der wel wat uithaalwerk op (ondanks de prachtige en overduidelijke tutorial) maar op het einde van de avond waren er toch heel wat klaar. Groot, klein, een beetje scheef of met het zipperke onderaan, de piramidetasjes rollen in alle variaties onder de naaimachines vandaan. En kijk eens hoe trots deze twee kersverse leden hun tasje tonen.


Ook het haakwerk werd door enkele opgenomen en met de tutorial op zak denk ik dat velen er zich thuis ook nog eens aan zullen wagen (met dank aan Pernel). Kersvers lid Marijke stuurde via mail nog een aanvulling op dit patroon door, ze tekende het schematisch uit en deelt dit onmiddellijk met u. Leuk hé, zo'n enthousiaste nieuwe leden.

Verder werden er patronen getekend, rokjes en vesten genaaid, ik hoorde van vlaggetjes en een toilettasje, de breipennen werden opgepakt kortom we waren zéééér productief. Wat een geluk dat we allemaal zo goed kunnen multitasken!

En wat nu zo leuk is: we hoeven niet eens een maand te wachten! Want maandag 24 januari is 't Stiksel er weer. Tot dan!

PS Misschien misten jullie onze Broeder, maar lockmachine was deze keer niet mee omdat er eerst nog de nodige lessen moeten worden gevolgd. Later meer ...................

(met dank aan Ester voor het verslag)

5 opmerkingen:

Janina Modaal zei

Zo een plezante bende zeg!

Desirée zei

whahahaha leg in een deuk om die grote zak met vulling!
Wel leuk al die tasjes en zou er zo tussen willen schuiven, leuk!

Corinne zei

Ziet er super gezellig uit dames!!! Jammer dat jullie zover weg zitten anders was ik ook graag gekomen.

Groeten Corinne

Petit karo zei

Wat een mooie resultaten! Ik heb zo'n spijt dat ik er niet bij kon zijn, zag er weer een fijne bende uit! Ik tel alvast af naar maandag!!

LiLa zei

Wauw, die grote piramidetassen die vind ik geweldig! Die heb ik niet gezien!