donderdag 27 september 2012

Babyborrel 1.0

“24 september is er een speciaal Stiksel”, zo kondigde Kir het aan op Facebook.
Even later volgde een mailtje met meer info: er zou een heuse babyborrel komen.
Want...creatief zijn ... sommigen nemen het wel erg letterlijk op. Zij maken niet alleen broekjes, dekentjes of boekentassen, maar maken ook heuse baby's. Een babyborrel dus, om Briek, Mattia, Fien, Bas, Lieselot en Nayeli te vieren.

Om 19u begon het Stiksel en werden naaimachines en haaknaalden in gang gezet. Stilletjes aan kwamen ook de mama's toe, babytjes vers in bed. Even later riep Riet van START en hupla, daar ging de troep vrouwen richting babyborrel-zaaltje.
Er waren drankjes, er was advocaat en slagroom, er was chocomousse met frambozen, er waren wondermooie gepersonaliseerde cupcakes, snoepjes, suikerbonen en kaasmuffins, er waren cakejes en zachte wafels.
Vijf verse baby's bleven thuis; sommigen wegens “al in bed”, anderen wegens “moeilijke avondmomentjes”. Eén baby kwam mee feesten. Zo'n klein lief minimensje, omsingeld door veel armen om te knuffelen en schouders om tegen te kruipen en stemmen die zachtjes liedjes zingen.
En dan waren er cadeautjes voor de baby'tjes. Stuk voor stuk unieke, handgemaakte cadeautjes.
Ik kan zonder overdrijven zeggen dat mijn zoontje een hele babyuitzet rijker is geworden (ha, ja, want uw verslaggever was bij de gelukzakken!). Er zijn zo van die dingen waar geen woorden voor zijn en momenten waarop je niet weet hoe je kan uitleggen hoe fijn iets is. Wel, dit was zeker zo'n moment! Merci, lieve mede-leden, merci!


Geen heel erg productieve avond dus (hoewel ik een snelle en dappere enkeling een heel pennenzakje in elkaar zag knutselen), maar wel een supergezellige avond!

Voor herhaling vatbaar dus! En dat het herhaald kan worden is wel duidelijk, met één babytje dat heel binnenkort verwacht wordt, 2 baby'tjes onderweg en wie weet... Babbyborrel 2.0 ergens in april volgend jaar?

Verslag van Sofie (mama van Bas)
Fotograaf van dienst: Kathleen


Nog meer lezen?

4 opmerkingen:

Tistemie zei

spijt dat ik er niet bij kon zijn :-(
leuke foto s wel :-)

Flexje zei

zo genoten... en nog steeds aan het nagenieten... :)

Fie zei

Hoe toevallig: ik ben ook een Sofie met een zoontje Bas :-) De mijne wordt al wel bijna 9.

Nice* zei

heel leuk precies, spijt dat ik er niet kon zijn!!