woensdag 30 januari 2013

De poppenfabriek

Er lopen heel veel fans van Tante Hilde rond op Het Leuvens Stiksel. Heel veel. Dus toen ze een oproep plaatste op haar Facebook pagina om kale popjes te maken voor de Kinderkankerafdeling van het UZ Gent, dan ging dat niet onopgemerkt voorbij. In het verleden hebben we al verschillende keren de handen uit de mouwen gestoken voor verschillende goede doelen en deze keer zouden we dat opnieuw doen.
Zoals altijd zorgde Kir er voor dat alles vlotjes verliep. Waar zouden we zijn zonder Kir? Vooraf werd een lijst met vrije vacatures in de poppenfabriek doorgestuurd en mochten de leden solliciteren voor het plekje waar zij de voorkeur aan gaven. Voor een avond kon je schoenmaker zijn en "toenaaien der poepen", dat zal ook wel schoon staan op een CV, vermoed ik.
Iedereen wist dus meteen wat er hem te wachten stond tijdens de poppenfabriek avond en we vlogen er dan ook maar meteen in. Er moesten namelijk poppen gemaakt worden! Veel poppen! Hoewel we allemaal zeer geconcentreerd aan het werk lijken op de foto's, werd er natuurlijk ook weer veel gebabbeld, gelachen en gezeverd. Zo hoort dat nu eenmaal op een Stikselavond, poppenfabriek of niet. De armpjes en beentjes werden lustig opgevuld, de fleurige rokjes, bloesjes, broeken en gilets rolden van onder de naaimachine en al die kledingstukken werden dan ook nog eens professioneel gepimpt.
Op het einde van de avond waren er tien poppen klaar, allemaal voorzien van een leuke muts of een bandana en een set kleedjes. Vijf andere poppen waren op het einde van de avond nog niet helemaal klaar. Hier en daar moest er nog een poep dichtgenaaid worden of een zoompje van een broek omgerold worden. Hopelijk willen enkele chinese vrijwilligers die laatste popjes afwerken zodat ook zij naar het UZ Gent kunnen trekken om daar de kleine helden van de Kinderkankerafdeling bij te staan in hun strijd.

11 opmerkingen:

Paspelpoezen zei

Zo tof van jullie! En wat een prachtpoppen. Ik ben héle grote fan van 't ventje met de rode broek: helemaal af!

Nele84 zei

Ik heb al gechineest! Ze zijn zo mooi op een rijtje! Ik vond het jammer dat ik maar voor 20% functioneer(de) en niet mee kon doen, maar jullie hebben dat weer geweldig gedaan :-).

Unknown zei

Wow, wow, wow! Kir, you did it again.
Proficiat aan het Leuvens Stiksel!

With love - by Eva zei

Awel, dat vind ik nu eens schoon zie. Moest ik volgend jaar in Leuven komen studeren, ik kwam ook bij het Stiksel.

JoChapeau zei

Prachtig !!

tantehilde zei

Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn! Dankjewel dames allemaal!

OCTOPOES zei

Zo 'n mooie reeks dat kiezen gewoon onmogelijk is!

Nele zei

heel mooi!!!! super leuk! tof!!!!

Angel Trendy Fashion zei

Amai tof van jullie

ebony lorange zei

Helpful blog you have shared. A great thanks for this effective shared. Image Retouching
Photo Editing Helps
Neck Joint
Photoshop Guideline
Clipping Path Tutorial
Drop Shadow Helps
Background Remove
Image Editing
Image Cut Out
Photo Manipulation

callixtuswacker zei

What makes a good slot game and why does it have the
A slot game with 파주 출장샵 great payouts can be fun and 김해 출장마사지 enjoyable without spending 나주 출장안마 too much. For example, some slots have been used for a long w88 time 대전광역 출장마사지 to add value to your