woensdag 13 februari 2013

Secret Valentine, the 2013 edition

Het Leuvens Stiksel dat is stikken, knippen, haken en breien met een kakelsaus. Het aantal aanwezige handwerkende kippen in het hok is recht evenredig met het geluidniveau. (Benieuwd wanneer Joke Schauvliege normen gaat opleggen voor naaiclubs.) En het is omgekeerd evenredig met de huisvlijt. (Knip maar eens een patroon voor een A-lijntje als het jou toegewezen tafeloppervlak de grootte heeft van een poppenrokje.)

De jaarlijkse editie van Secret Valentine, dat is garantie voor veel volk en voor ambiance. En voor weetjes over nieuwelingen en nieuwtjes over anciens. Allemaal wetenschap die het je makkelijk maakt om te onthouden wie welke naam heeft (en welke nonkel met vreemde kanten-onderbroeken-fascinatie.)

Kathleen bouwde voor dit festijn een knappe website en die doet nog steeds prima dienst als weetjesverzamelaar.

Secret Valentine

En dan begint de zoektocht. Het neuzen rond de cadeautjestafel. Durf ik hopen dat dit voor mij is en durf ik dat ook luidop zeggen? Gaan ze (weer) met mij lachen als ik een omschrijving over mezelf niet versta?

Sommige dames stapten zonder enige aarzeling op het juiste cadeau af. Anderen cirkelden zes keer rond de tafel, speelden de hete aardappel bij hun beurt steeds door naar een Chinese vrijwilliger en hadden op het eind, toen er nog drie cadeautjes restten, nog steeds vette knipogen nodig om het juiste er tussenuit te halen.

Wij kwamen te weten dat de ene Stikselaar babysitte op de andere toen die nog een baby was. Dat we te maken hebben met een wildgroei aan handwerkende geschiedenisleerkrachten maar dat de kleuterjuffen nog steeds winnen als het om kwantiteit gaat. En we noteerden alvast legendarisch uitspraken als het niet dubbelzinnig te interpreteren: "Sinds ik getrouwd ben, houden mijn man en ik van vogeltjes".

En lekkers was er ook, dus de avond was compleet. 

Fotografe van dienst Kathleen wil zich hierbij ook verontschuldigen voor het drastische tekort aan foto's. Zij en het fototoestel hadden tijdelijk ruzie, maar dit is intussen gelukkig terug bijgelegd.

5 opmerkingen:

Nele84 zei

Na de eerste zin wist ik al wie dit verslag geschreven had :-). De kakelsaus was wel erg aanwezig gisteren zeg, of lag dat aan mijn hoofdpijn?

Flexje zei

Vogeltjes... *blush*

Clipping Solutions zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lisa Resnick zei
Very cool article, it’s very interesting to see if the commenting on blogs works
clipping path service provider

ebony lorange zei

Amazing post you have shared with us . Liked and appreciated this post. Image Resizing Tips
Photo Cropping
Clipping Path
Cut Out Background
Photography Help
Photo Touch Up
Product Photo Editing
Clipping Path
Photography Help
Photo Editing